Mereka kawan saya

Thursday, March 31, 2011

Question and answers for interview

Assalammualaikum..

Tinggal dalam 2 bulan je lagi aku akan melangkah keluar dari UUM ni..tempat praktikal pun dah confirm..Alhamdulillah..4 bulan mendatang aku akan hadapi dunia praktikal..kalau ada rezeki terus kena sambar keje..kalau tak, bergelar penganggur terhormat la aku...
hahahahaha....sapa nak bayar PTPTN aku kalau aku tak koje..


gambar: begini lah rupa aku agaknya nant bila dah betul-betul nak cari koje..

Ok..Sebelum ni aku pernah post tips macam mana nak tulis resume terbaik..resume terbaik..ok resume dah check..jadi korang pun terpanggil tuk interview..jadi hari ni aku nak share ngan korang semua soalan-soalan famous amos yang selalu penginterview akan tanya and jawapan aku..jom terjah..

1st question: Describe your self? (dia tanya tentang diri korang. jangan terkejut de jer yang tak tau nak jwb soklan ni..so aku suggest pada yang tak kenal diri sendiri buat la personality test..click kat google..berlambak personality test yang korang boleh buat)
1st answer: before jawab better korang ambik pause (ambik nafas maksud aku) then senyum jawab
I was a person that are hardworking, loyal, quick learner, can adjust to changes, can be a leader and efficient team player, can do multi tasking job, self-motivated and high self- confident level. (kalau boleh selitkan contoh kat point-point tu..baru mantap)


2nd question: Why should we hire u? (kenapa wa nak ambik lu keje??so pe reason nya..soklan mcm nak sama..tp believe me sgt lain)
2nd answer: pause senyum and jawab
That's because I am a responsible and positive person, I am totally dedicated to my job. And I believe I will get along well with colleagues, learn from each of them and become an asset to the company. I realize that there are likely other candidates who also have the ability to do this job..Yet I bring an additional quality that makes me the best person for the job--my passion for excellence..I am passionately committed to producing truly world class results..I am motivated and willing to join the team. You should hire me because I am the best person to fill this position..yes,I’m fresh graduate but I have the personality and the requirements for this position and I feel I will add a quality to this job.


3rd question: Why u want this job?(jangan jawab..wa mau ini keje sebab ini keje jer yang seswai ngan wa punya courses..wa minat wat benda lain tp mak wa sruh wa keje ngan lu punya company jugak)..aku bunuh korang kalau korang jwb gitu..
3rd answer: pause senyum and jawab
I would like to develop my skills in order to get in depth experience regarding this profession for the benefit of this organization. Moreover, this company not only has a positive workplace atmosphere, but this position provides a good opportunity for my skills and qualifications to make a difference. Besides, I would able to utilize my skills successfully in this challenging job. Lastly, the excellent reputation of the company and its successful strategies make everyone want to work in such a company so do I.


Ok cukup tiga sesi soal jawab..semoga ianya membantu..nant bila aku rajin aku post lagi k Q n A..aku nak smbung wat latihan inventory management ni..sakit kepala belaja paper mengira ni..kena seimbangkan otak kiri n kanan aku ni..adoi..adoi..


mood: wa tak sabar mau pergi praktikal..

Tuesday, March 29, 2011

Adakah ini pilihan yang betul??

What career suits your interests?
Your Result: Activist
You are definitely a hands-on type of person! Active jobs like these may suit your personality:
-Transportation
-Physician
-Construction
-Mechanics
Convivialist
Technical

Artistic
What career suits your interests?
Quiz Created on GoToQuiz

Sebelum ini tak pernah aku kesal dengan apa yang aku pilih..
Semalam aku kena basuh..semalam aku down..
Semalam aku hampa..semalam aku sedih..
sehingga aku demam..


Kejap tadi aku wat quiz career suits with my interest..
tengok..
aku active person and jobs suitable for me is:
Transportation di tangga teratas....
dan ini membuktikan
pilihan ku tak salah..
and aku akan bertahan..
kerana ini minatku..
kerana ini kecintaanku..
~LOGISTICS AND TRANSPORTATION~


Saturday, March 26, 2011

Kenapa kau tolak cinta ini??

Assalammualaikum..

“Kita de kawan ngan sorang lelaki ni.Dia layan kita punya la baik.Dia selalu senyum kat kita.Dia selalu mesej kita.Nak makan, nak tido, nak mandi pun bagitau kita.Kita dah perasan.Kita dah suka..and yang lebih parah kita nak tido pun dah terbawak-bawak berangan tido sebelah dia..wah..parah kita dah jatuh cinta..dan telek punya telek..sah kita pun ngan yakinnya rasa dia pun suka kat kita..rasa dah cinta ni tak bertepuk sebelah tangan.Kita pun set la waktu..set time baik punya..then masanya tiba, ngan muka 100% comel kita cakap kat dia.."AWAK SAYA SAYANG AWAK..SAYA CINTAKAN AWAK..”

Wah..kalau dia cakap saya sayang awak jugak..so tamat la cerita..happy ending..owhhh i hate happy ending!!! Tp macam mana lak kalau jawapan dia..saya mintak maaf kalau awak dah salah faham dengan layanan saya..saya anggap awak tak lebih dari seorang kawan..yeahh.. I loike this!!!

Adoi..mana nak sorok muka ni..Kadang perasaan cinta yang dok tersimpan ni tak dapat feed back seperti yang kita harapkan, time tu macam-macam rasa muncul dan emosi jadi kacau bilau. Time tu lah rasa marah, malu, gelisah dan juga putus harapan. Setiap manusia mungkin pernah de perasaan ni..perasaan di tolak, perasaan tidak di perlukan, perasaan seperti hanya kita yang ada kasih sayang...tapi percayalah masih ramai ada yang mampu berdiri setelah di tolak, masih ramai yang mampu tersenyum setelah semuanya berlaku, dan masih ada yang kuat tuk berhadapan dengan dunia..

Mesti ada caranya kan..kadang aku sendiri terfikir bagaimana la agaknya cara mereka atasi dan lalui tempoh tu, setiap orang mesti lain cara and kaedahnya..Jom terjah strategi yang mungkin leh bantu kembalikan rasa percaya diri setelah cinta kamu ditolak seseorang:
  • ·     Anggap sebagai pengajaran: Memang gagal adalah hal yang sangat tak menyenangkan, tapi daripada dok simpan perasaan tu, bernanah and menyeksakan korang seumur hidup mungkin keputusan berterus terang tu adalah yang terbaik. Ambil sebagai pengajaran, and tetap buka hati untuk cinta yang lain.
  • ·    Jangan menyiksa diri: Jangan biarkan fikiran negatif merosakkan diri korang. Korang kena yakin bahwa mungkin memang bukan jodoh korang ngan dia kan. Lagi pula, bukan dosa pun untuk tetap single..better single dari jatuh cinta dengan orang yang salah..
  • ·    Enjoy the life:  Jadikan penolakan cinta ni sebagai titik songsang di mana korang de peluang untuk berubah. Gi salun,potong rambut, tukar ke new fesyen, pakai something yang korang rasa korang cantik, belek muka kusam tu..ganti dengan senyuman menawan..dan bila dah ready kembali lah bersosial, updatekan pengetahuan dan pupuk  sikap optimis tuk melihat masa depan.
So girls out there..jangan kecewa bila cinta di tolak..as I said, korang tak rugi apa-apa sebenarnya.. cinta n perasaan bukan boleh paksa-paksa..lebih elok di tolak dari dia pura-pura mencintai kita..kita hanya peluk bayang-bayang sedangkan dia bukan lah milik kita..lagi sakitkan..So sila lah ambik masa sebanyak yang mungkin,tengok sekeliling, list downkan senarai-senarai lelaki yang berpeluang, and buka mata diorang yang ada permata yang belum dimiliki di situ..


P/s: Cinta aku pernah kena tolak tak??hahahaha..gud question..pernah..aku punya la cintan tahap babun ngan si Fahrin Ahmad tu..rileks jer dia ignore aku..malu seyh..

Wednesday, March 23, 2011

PERKARA WAJIB SELEPAS TULIS NEW POST


Assalammualaikum..
Dimulakan dengan Bismillah..
Selalunya new blogger, macam aku ni, lepas publish post, terus layan facebook, tak pon promote melalui post kat facebook, pastu habis situ je..pastu tengok balik then pelik kenapa la entry aku ni 
tak dapat sambutan..haha..


so hari ni, tips ape perlu kita buat supaya penat lelah kita menulis tu terbalas? at least de lah sorang dua baca..kalau post kita menarik,orang pon nak komen, untung lagi dia follow blog kita kan..
so jom terjah apa perlu bloggers baru macam aku buat untuk dapatkan traffic dengan entry baru tu.
  1. ping entry anda di tempat tempat orang ping entry..haha..ping tu camne?ping tu kirenye submit entry korang lah,dekat tempat tempat promote entry..kat sini aku letak senarai..try usha k..
  • gengblogger
  • storyanda.com
  • innitnuffnang
  • johoreanbloggers.com
  • kelantanbloggers.com
  • selangorbloggers.com
  • retweet blogger kat twitter
  • pingler
  • post banyak2 kat group blogger kat facebook (BloggerTercintaMy Blog My Worldbloggers malaysia) so pilih jer k..
  • ping entry anda di semua tempat yang boleh ping entry..ahhaha
mungkin de banyak lagi tempat untuk ping entry sebenarnye..ini cume sebahagian yang aku tau..kalau korang de idea kat mn nak ping, bgtau aku k..sama-sama upgrade traffic..hoho
  
2. blogwalking (BW) menggunakan link post anda..make sure time anda BW,anda komen entry kat blog tu..dah komen,korang buat la pesanan,jom baca sini plak..korang drop url post korang kat situ..hoho

3.bile blogwalking tu,time nak SHOUT kat chatbox,korang tulis la pasal tajuk entry korang tu..contoh aku blogwalking nak promote entry ni, aku cakap lah "JOM BACA PERKARA WAJIB SELEPAS TULIS NEW POST"  lebih kurang macam tu la..hoho

4.then kalau anda tulis entry tu waktu pagi,contoh kan,jgn promote tu time waktu pagi je,make sure petang nanti,mlam nanti promote jugak sebab tak semua bloggers online sepanjang masa..ada yang on9 pagi,ade on9 petang,ade on9 malam..camtu lah..hoho
ade lagi tak ? rase cam dah takde..kalau ade sila bgtaw kat ruangan komen yer korang.. >.<
sumber: hasil nukilan iniwootwoot ..cuma di edit oleh aku..

Monday, March 21, 2011

IDOL Blogger??

Pe perasaan korang bila kena tag ngan blogger yang hebat??
yang follower dia ribu-ribu..
waaaa..mungkin korang ase biasakan..
aku ase macam nak nangis pun ada..
tambah ni ayat dia..

mereka ini juga bakal menjadi idola sume blogger...jom terjah~!!!

sapa blogger yang baik hati tu??

tada..



terima kasey!!! 

Tolak Cinta Sahabat Karib

Assalammualaikum...

Terus menerus dengan cerita sahabat..mungkin sebab seorang kawan aku nak kahwin..jadi terasa macam aku akan kehilangan seseorang..dekat post yang sebelum ni.. tekan sini.. incik anonymous de tnya soklan..

bersahabat lame2 ni x bertuka jd cinta ke? 

untuk aku and dahan xpernah la incik..kami memang sudah tertulis menjadi kawan baik..tapi memang tak boleh dinafikan..kawan lama-lama memang boleh menukarkan perasaan tu..

anny??ko pernah tak terima luahan perasaan dari kawan baik ko??

jujur.. yer pernah..tapi aku tolak..tapi yang bestnya..aku ngan dia masih kawan baik..dan masih menjadi sumber rujukan setiap masalah aku..nak tolak kena guna cara betul..kalau salah cara tak pasal-pasal kita hilang kawan baik kita..ingat dia tak malu ker nak luahkan perasaan even kita ni kawan baik dia???

jadi hari ni aku nak share ngan korang tips macam mana nak tolak luahan cinta dari kawan baik..
  1. Menyatakan kepadanya secara berterus-terang bahawa kamu tidak sesuai untuk bercinta dengannya kerana kamu menganggap dia adalah sahabat karib dunia dan akhirat.
  2. Menyatakan kepadanya sekiranya kamu menjadi kekasihnya, kamu tidak mungkin boleh mengikut kehendak, arahan dan permintaannya.
  3. Kamu dan dia tidak sesuai kerana, selama ini kamu bersikap brutal ketika bersama dia dan tiada ciri2 kekasih yang sejati.
  4. Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerana ketika bersahabat pun anda tidak peduli dengan kehadirannya.
  5. Menerangkan kepadanya bahawa masih ramai lagi gadis/jejaka diluar sana yang mempunyai ciri2 pasangan yang diidamkan olehnya.
  6. Cuba mengelakkan diri kamu daripada bertembung dengannya ditempat kerja, sekolah atau ditempat yang anda dan rakan2 lain selalu berkumpul.
  7. Jelaskan padanya anda lebih sayangkan ikatan persahabatan anda daripada menjadi seorang kekasih yang perlu ada komitmen dan bersifat setia.
  8. Kamu jelaskan padanya bahawa kamu lebih mesra dan selesa sekiranya tetap terus berkawan sahaja kerana kamu sudah tahu perangainya ketika kamu menjadi sahabatnya dulu.
  9. Nyatakan padanya bahawa kamu sudah mempunyai calon dan bakal kekasih yang sesuai dengan diri kamu. Tapi harus diingat jelaskan secara baik kerana kamu mungkin hilang kawan baik yang kamu sayang.
  10. Bertegas dengan penderian kamu sekiranya kamu betul2 tidak dapat menerimanya. Ikut kata hati kamu dan jangan termakan pujuk rayu si dia. Akhir sekali katakan dan tegaskan kepadanya "KAU MASIH SAHABATKU" - sumber : tentangcinta
cara yang pernah aku guna ialah 1,3,7,8, n 10..orang lelaki ni mudah jer..diorang lebih selesa kalau korang jujur..tolak dengan lembut n bagi reason..diorang akan terima..and jangan malukan diorang..
hargai perasaan mereka..

mood: rindu nak hangout ngan my best buddies..

gambar: dari kiri berdiri:shah panjang, asrul, dahan, epul, shah.
ni la manusia-manusia yang pernah mengharu birukan hidup aku..de dua orang lagi tak masuk dalam pic ni fendi and hirun..ni last pic kita orang keluar ramai-ramai..then after aku dok kat kedah n terengganu, yang selalu jumpa aku dahan and epul.. shah panjang pernah dtg melawat aku kat uum..aku memang banyak kawan lelaki dari kawan pompuan sebenarnya..jangan tanya kenapa..
sebab aku sendiri xde jawapannya..




Friday, March 18, 2011

Bila kita perlukan seorang kawan (II)..

Assalammualaikum..

Semalam baru je aku cerita tentang seorang kawan yang tak berapa nak ngam ngan kawan dia sendiri rite..jadi tuk post hari ni aku nak share ngan korang my best buddy..
i.Allah dia kawan dunia akhirat aku..
kawan yang tau baik buruk aku..
yang tau isi perut aku dengan hanya tengok muka aku..
kawan yang setuju dengan aku time semua orang membangkang..


gambar: gambar ni di snap time aku giler-giler kurus..hahahahha..zaman bila punya gambar pun aku tak ingat sudah..dahan pun muka macam bodyguard aku je kan..ok berbalik pada motifnya..ni bestfrenz aku..azhan nmnya..ktorg kawan dah masuk 10tahun..hujung bulan ni en dahan aku ni nak kawin dah..berdoa selalu tuk kebahgiaanya..selalu sediakan telinga n solution tuk aku..tak kira happy or susah..kitaorg lalui bersama..ku bersamamu selalu..cettt...

to dahan : "ooiitt aku mintak maaf bebanyak tau p post pic zaman dolu-dolu ni..tp xpe aku tau ko mesti xperasan yang aku boh gmbr ni kat blog aku..ko bukan de masa pun ngan hal tenet-tenet ni..koje jer memanjang..hahahha..han..tima kasih tau sebab ko xpernah merungut bila aku call malam-malam buta sebab aku de gangguan emosi,terima kasih sebab jadi kawan aku..n specially tuk hr bahagia ko..i.Allah aku dtg..aku dtg bwk diri sorg-sorg..ko dah nak lepas..doa kat aku lak tau..ntah bila nak lepas-lepas ni..

buat bakal org rumah dahan: " tolong jaga kawan sy tu baik-baik..saya tau dia akan bahagiakan awk..saya jnji lepas ni saya tak kan ganggu dia lagi..hahahhaha..waaaaaaaa..tak sangka kawan saya nak kawin sudah" 

p/s: bila pershabatan tu terjalin dgn perjanjian : "persefahaman,amanah, serasi, jujur, widout PHD, give n take"
i.Allah persahabatan akan kekal hingga ke akhir hayat..



mood: jeles ngan dahan..aku nak kawin jugak..

Thursday, March 17, 2011

Bila kita perlukan seorang kawan..

Assalammualaikum..

Pe perasaan korang bila de kawan yang macam ni..
bila korang de benda happy nak cerita..
dia dan-dan sibuk tuk luangkan masa dengar cerita tu..
tak pun buat layan tak layan jer cerita korang tu???
and bila korang de problem..
ya Allah...
 hanya Allah je yang tau betapa freenya dia tuk ada dengan korang..
tiba-tiba jadi kawan yang sangat baik and sanggup luangkan masa dengar problem korang..

aku de kawan yang de kawan macam ni..
selalu dengar dia komplen tentang kawannya ni..
memang betul pepatah dolu-dolu kata..
kawan yang baik bila dia tetap ada dengan kita time kita susah..
betul x??
sapa yang tak pernah dengar pepatah ni..
sila angkat tangan..
tak de kan..
semua pernah dengar bout this quote rite..

so..dipendekkan cerita..
bukan aku nak buruk sangka kat kawan kawan aku ni..
(korang paham pe yg aku maksud'n rite)
tak baik buruk sangka..kena husnuzon (berprasangka baik) selalu..
tapi kadang bila dengar dia cerita..
 aku rasa macam kawan dia tu..
macam suka jer kwn ni der problem..
macam sakit hati jer kalau kwn ni happy..
jadi..pe pendapat korang bila kawan bertindak macam tu???
sama ker pendapat kita??


mood: saya bahagia dengan setiap persahabatan saya..give and take equally..

Sunday, March 13, 2011

Flash back dunia tok kadok..

Assalammualaikum..

Tengah-tengah malam ni tiba-tiba terasa nak buat entry ni..nak coret coret dunia zaman tok kadok..aku ingt lagi dulu..aku cukup benci tengok camera n ambik picture..rasa macam camera tu akan rosak jer bila snap picture aku..jom usha zaman diploma aku dulu..jangan terkejut sudah!!!aku sangat la tidak chantek...


gambar 1: ok..aku memang buruk..sejak bila ko chantek ni anny??hahahahha..dulu muka macam suci jer kan.. tak payah korang cakap..aku memang sedar..ketuk kepala sekali..tu yang dok kat sebelah tu kawan baik aku diyana..masih single lagi..sapa nak ngorat..bgtau kat aku..ak ley jer nak tolong ekjas..baik n sopan santun kawan aku yang sorang ni..nak banding ngan aku memang macam langit n bumi la..kalau sempat aku bukak mulut satu hostel dengar sora aku gelak..


 gambar 2: ok yang ni aku tak nak komen..muka aku memang macam apa ntah..aku pun tak tau nak describe macam mn..diyana maintain comel macam selalu..yang lg sorang tu classmate aku..roslida..yang ni korang xley ekjas...sbb dia bini orang dah..kang tak pasal-pasal de yg kn kejar ngan parang kang..


gambar 3: ok..sorang lagi best frenz aku..faizah..aku panggil dia fae jer..kawin dah..de anak sorang..after habis diploma aku jarang dapat jumpa dia..walaupun sama-sama dok bandar Terengganu..sedey..aku jauh kat kedah and dia sekarang kat kelantan..


Gambar4: seorang lagi kawan baik dunia diploma aku..Linda..kawan yang sentiasa positif and selalu pujuk aku belajar makeup..tapi tak pernah berjaya..hahahaha..sorry linda..sekarang baru terbukak hati nak pakai tepung-tepung kat muka ni...yang ni pun dah kawin..


gambar 5: ni kawan baik merangkap kawan tido aku..aku cukup takut tido sorang-sorang..romate aku selalu balik rumah dulu..yati ni la yang rajin datang bilik aku temankan aku tido..yati kalau balik umah mesti bungkus makanan banyak-banyak jamu kitaorang makan...aku ingat lagi..yati ni la penyebab aku makan ulam kacang panjang...


gambar 6: ni time last sem punya dinner..aku yang tak pernah pakai kebaya and makeup terpaksa or dipaksa oleh linda untuk bermakeup..tapi bukan la makeup sangat pun..sebab dulu aku sangat tak suka muka aku berbedak-bedak ni..aku rasa rimas n sangat leceh..

Terbanyak lak post picturekan..sory k..bila bukak album banyak sangat picture yang aku nak kongsikan..

Ok tutup cerita..Pe pun..zaman ni la yang banyak mengajar aku suka, duka, pahit maung, cinta, rindu, kasih sayang, kesetiaan, kesakitan, n jangan terkejut aku yang tak pernah de musuh pernah kena serang malam-malam buta hanya sebab salah faham..

Macam-macam la yang berlaku..macam-macam rasa..kalau rasa itu mampu menjadi satu, mungkin ia mampu menjadi racun yang membakar diri ataupun menjadi api yang membakar semangat untuk terus berjuang..dan kini aku sedang mencatat kenangan dan sejarah di dunia ijazah..semoga semua ini mampu menjadi pengalaman yang amat berharga tuk aku sebelum melangkah ke dunia luar yang hanya tinggal beberapa bulan lagi..semoga semuanya baik-baik..

p/s: kalau korang perasan..dulu aku kurus..yang still maintain yelah pipi n cara aku senyum..sama jer dr dulu sampai sekarang..

coretan: dari minah yang mood nya tengah berangan praktikal kat Petronas..


Friday, March 11, 2011

Their didn't love each other anymore..

When I got home that night as my wife served dinner, I held her hand and said, I've got something to tell you. She sat down and ate quietly. Again I observed the hurt in her eyes.
Suddenly I didn't know how to open my mouth. But I had to let her know what I was thinking. I want a divorce. I raised the topic calmly.She didn't seem to be annoyed by my words, instead she asked me softly, why?
I avoided her question. This made her angry. She threw away the chopsticks and shouted at me, you are not a man! That night, we didn't talk to each other. She was weeping. I knew she wanted to find out what had happened to our marriage. But I could hardly give her a satisfactory answer; she had lost my heart to Jane. I didn't love her anymore. I just pitied her!
With a deep sense of guilt, I drafted a divorce agreement which stated that she could own our house, our car, and 30% stake of my company.
She glanced at it and then tore it into pieces. The woman who had spent ten years of her life with me had become a stranger. I felt sorry for her wasted time, resources and energy but I could not take back what I had said for I loved Jane so dearly. Finally she cried loudly in front of me, which was what I had expected to see. To me her cry was actually a kind of release. The idea of divorce which had obsessed me for several weeks seemed to be firmer and clearer now.
The next day, I came back home very late and found her writing something at the table. I didn't have supper but went straight to sleep and fell asleep very fast because I was tired after an eventful day with Jane.
When I woke up, she was still there at the table writing. I just did not care so I turned over and was asleep again.
In the morning she presented her divorce conditions: she didn't want anything from me, but needed a month's notice before the divorce. She requested that in that one month we both struggle to live as normal a life as possible. Her reasons were simple: our son had his exams in a month's time and she didn't want to disrupt him with our broken marriage.
This was agreeable to me. But she had something more, she asked me to recall how I had carried her into out bridal room on our wedding day.
She requested that every day for the month's duration I carry her out of our bedroom to the front door ever morning. I thought she was going crazy. Just to make our last days together bearable I accepted her odd request.
I told Jane about my wife's divorce conditions. . She laughed loudly and thought it was absurd. No matter what tricks she applies, she has to face the divorce, she said scornfully.
My wife and I hadn't had any body contact since my divorce intention was explicitly expressed. So when I carried her out on the first day, we both appeared clumsy. Our son clapped behind us, daddy is holding mommy in his arms. His words brought me a sense of pain. From the bedroom to the sitting room, then to the door, I walked over ten meters with her in my arms. She closed her eyes and said softly; don't tell our son about the divorce. I nodded, feeling somewhat upset. I put her down outsidethe door. She went to wait for the bus to work. I drove alone to the office.
On the second day, both of us acted much more easily. She leaned on my chest. I could smell the fragrance of her blouse. I realized that I hadn't looked at this woman carefully for a long time. I realized she was not young any more. There were fine wrinkles on her face, her hair was graying! Our marriage had taken its toll on her. For a minute I wondered what I had done to her. 
On the fourth day, when I lifted her up, I felt a sense of intimacy returning. This was the woman who had given ten years of her life to me.
On the fifth and sixth day, I realized that our sense of intimacy was growing again. I didn't tell Jane about this. It became easier to carry her as the month slipped by. Perhaps the everyday workout made me stronger.
She was choosing what to wear one morning. She tried on quite a few dresses but could not find a suitable one. Then she sighed, all my dresses have grown bigger. I suddenly realized that she had grown so thin, that was the reason why I could carry her more easily. 
Suddenly it hit me... she had buried so much pain and bitterness in her heart. Subconsciously I reached out and touched her head.
Our son came in at the moment and said, Dad, it's time to carry mom out. To him, seeing his father carrying his mother out had become an essential part of his life. My wife gestured to our son to come closer and hugged him tightly. I turned my face away because I was afraid I might change my mind at this last minute. I then held her in my arms, walking from the bedroom, through the sitting room, to the hallway. Her hand surrounded my neck softly and naturally. I held her body tightly; it was just like our wedding day. 
But her much lighter weight made me sad. On the last day, when I held her in my arms I could hardly move a step. Our son had gone to school. I held her tightly and said, I hadn't noticed that our life lacked intimacy.
I drove to office.... jumped out of the car swiftly without locking the door. I was afraid any delay would make me change my mind...I walked upstairs. Jane opened the door and I said to her, Sorry, Jane, I do not want the divorce anymore.
She looked at me, astonished, and then touched my forehead. Do you have a fever? She said. I moved her hand off my head. Sorry, Jane, I said, I won't divorce. My marriage life was boring probably because she and I didn't value the details of our lives, not because we didn't love each other anymore. Now I realize that since I carried her into my home on our wedding day I am supposed to hold her until death do us apart.
Jane seemed to suddenly wake up. She gave me a loud slap and then slammed the door and burst into tears. I walked downstairs and drove away.
At the floral shop on the way, I ordered a bouquet of flowers for my wife. The salesgirl asked me what to write on the card. I smiled and wrote, I'll carry you out every morning until death do us apart.
That evening I arrived home, flowers in my hands, a smile on my face, I run up stairs, only to find my wife in the bed - dead.
My wife had been fighting CANCER for months and I was so busy with Jane to even notice. She knew that she would die soon and she wanted to save me from the whatever negative reaction from our son, in case we push thru with the divorce.-- At least, in the eyes of our son--- I'm a loving husband....
The small details of your lives are what really matter in a relationship. It is not the mansion, the car, property, the money in the bank. These create an environment conducive for happiness but cannot give happiness in themselves. So find time to be your spouse's friend and do those little things for each other that build intimacy. Do have a real happy marriage! 
P/S:  If you don't share this, nothing will happen to you.If you do, you just might save a marriage.Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.The feeling is not because their didn't love each other anymore but their forgot how to react same like their in love before..

sumber: muka buku

Thursday, March 10, 2011

BLOG AKU CANTIK, ADE AKU KISAH??


aku baru je follow blogger ni (tekan sini k)
then terus baca entry ni..
BLOG AKU CANTIK, ADE AKU KISAH??
de contest segmen la pulak..
dari blogger ni (tekan sini lagi)
gatal tangan trus nak join this segmen..


klik sini sapa-sapa nak join k.. jom join!!!

ok..
aku ase blog ak cantik..
sebab aku pkai leeloublog punya templates..
korang try usha..lawakan blog aku..
nak wat mcm mn..
sapa lagi nak puji kalau bukan tuan punya blog sendiri kan..
hahahahhaha..
then blog aku xde la banyak ngat widget-widget..
tak banyak ker??
tak kan..

jadi..
tak kisah la kalau de org tak suka..
sebab..
semua orang de citarasa masing-masing..
janji korang happy dengan pe yang korang buat..
chill.. peace no war...



Jangan Pandang Camera!!!!!!!!

okey semua..
ini yang terbaru dari saya..cett..
1st time nak merasa join contest..huhuhuhuhu..

nak join..tekan sini k..

don't ask me why k..
rasa macam nak join..
menang kalah belakang kira..
yang penting promote picture n blog..
sambil selam minum air..
betul ke ni..
so sapa-sapa nak join..
ni rules dia k..

ok semua..
setelah mengodek hampir semua folder di lappy..
ni pic yang saya pertaruhkan..
jom usha...

              
gambar: sedang senyum kat camera depan..
camera belakang curi-curi snap..jahat..tp tq..de gak pic nak pertaruhkan rite...

so kat sini suka-suka je ak tag mereka..

ok..siap..
wish me gud luck k..